Рецепт найсмачніших шоколадних пряників: детальна інструкція

Фуд-блогер Настя Ганджа ділиться секретом, як спекти ідеальне печиво і стати зіркою вечора

Інгредієнти:

Тісто:

210 г пшеничного борошна;

25 г житнього борошна;

15 г какао;

1 ч.л. розпушувача для тіста;

1 ст.л. суміші спецій (кориця, мелений імбир, мускатний горіх, гвоздика, кардамон)

95 г холодного вершкового масла;

30 г жовтків (приблизно 2 великих або 3 маленьких)

95 г меду;

110 г цукрової пудри.

Айсінг:

150-200 г цукрової пудри;

~1/2 білка;

пару капель лимонного соку.

Спосіб приготування:

1. В миску просіяти борошно, какао, спеції та розпушувач. Змішати з холодним вершковим маслом, порізаним на кубики. Суміш засипати в чашу блендера з ножами та порубати в крихту.

2. Крихту з масла та борошна висипати в велику миску, додати цукрову пудру, перемішати вінчиком до однорідності. Додати жовтки, мед, трохи перемішати ложкою, щоб вологі та сухі інгрідієнти об'єдналися. Далі тісто ретельно виминаємо руками, доки воно не збереться в кульку. Загорнути тісто в харчову плівку та поставити в холодильник мінімум на 1,5 години. За бажанням, тісто можна заморозити та зберігати до 3х місяців в морозильній камері.

3. Духовку нагріти до 180*C. Робочу поверхню трошки присипати борошном, та розкатати охолоджене тісто товщиною ~5 мм. Вирізати формочками печиво та обережно перенести на деко, застелене пергаментом для випічки, розмістивши пряники одне від одного та відстані в пару см. Також, якщо ви вирізаєте чоловічків, можна на середину кожного печива поставити горішок (пекан, кеш' ю, мигдаль) та обережно накрити горішок "ручками" пряничного чоловічка.

4. Пекти пряники в розігрітій до 180*C духовці 10-12 хвилин (в залежності від духовки та розміру майбутніх пряників). Після виймання з духовки дати їм трохи охолонути на деку, а потім обережно перенести на решітку, доки повністю не охолонуть.

5. Айсінг: цукрову пудру перетираємо з білком до стану густої пасти (білок краще додавати не весь одразу а по трохи), далі по краплині додаємо лимонний сік, ретельно перемішуючи кожного разу. Глазур має дуже повільно розтікатися, але не бути рідкою. Помістити глазур в одноразовий кондитерський мішок зі зрізаною кінцівкою, та розмалювати пряники за бажанням.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали