РЕДАКЦИЯ СОВЕТУЕТ: 8 СОЛНЦЕЗАЩИТНЫХ СРЕДСТВ...

УЧЕНЫЕ: В СЕМЬЯХ, ГДЕ ЕСТЬ СОБАКИ, РОЖДАЮТСЯ...

УЧЕНЫЕ НАЗВАЛИ ОДИН ИЗ САМЫХ ОПАСНЫХ ПРОДУКТОВ В...

У ЛЬВОВІ ЇЖУ ТА ПОСУД ПЕРЕТВОРИЛИ НА ДЖАЗ-БЕНД...

РАЙАН ГОСЛИНГ – ТОЧНАЯ КОПИЯ МОЛОДОГО АЛЕКА...

Пряний медовий хліб: простий і детальний рецепт (фото)

Тісто, яке готується 5 хвилин, бюджетні інгредієнти і божественний смак – ось, як мінімум, 3 причини, чому цей десерт повинен бути на вашому святковому столі. Фуд-блогер Настя Ганджа рекомендує!

Цей пряний хлібець я вперше приготувала близько місяця тому, оскільки його шматочки входять в склад моїх лимонних макаронс за мотивами Pierre Herme. Проте варто було моїй родині скуштувати сам хліб і дороги назад вже не було: ми одноголосно вирішили, що він буде на нашому святковому столі. Цей десерт – рятівне коло, знахідка і лайфхак для людей, яким завжди бракує часу (як мені). По-перше, саме тісто готується щонайбільше 5 хвилин, по-друге, продукти для нього прості і доступні. А по-третє, поки тісто буде пектися у духовці, ми ще й встигнемо приготувати неймовірний лимонний курд – з ним і подаватимемо медовий хліб. Починаємо!

Інгредієнти:

80г вершкового масла;

Дрібка солі;

25г коричневого цукру;

320г меду;

2 яйця;

Цедра 1 апельсина;

60г пшеничного борошна;

35г кукурудзяного крохмалю;

180г житнього борошна;

12г харчової соди;

15г суміші спецій: кориця, імбир, мускатний горіх, кардамон, гвоздика;

+ абрикосовий або апельсиновий джем для глазурі.

Лимонний курд:

2 яйця;

85г цукру;

90г лимонного соку;

Цедра 1 лимона;

100г вершкового масла;

Спосіб приготування:

Почнемо з хліба:

1. М'яке масло збивати міксером з цукром, сіллю,цедрою та медом протягом 3 хв.

2. Додати яйця, ще раз збити. Всипати просіяне пшеничне та житнє борошно з крохмалем, содою та спеціями. Лопаточкою замісити однорідне тісто.

3. Форму для хліба змастити вершковим маслом та викласти в неї тісто. Пекти хліб біля 30-40 хв при температурі 170*С до готовності: дерев'яна шпажка має виходити сухою. Готовий хліб перевернути на решітку та дати повністю охолонути.

Поки печеться хліб, ми встигнемо зварити лимонний крем.

Лимонний курд:

1. Яйця перемішати з цукром, цедрою та соком лимону.  

2. На повільному вогні, безперервно помішуючи вінчиком, варити до температури 85*С, курд має загустішати, як заварний крем. Важливо! Крем не повинен кипіти.

3. Дати крему трохи охолонути (до Т 60*С приблизно) та підмішати м'яке вершкове масло. 

Перелити крем в банку та поставити в холодильник для подачі.

4. Абрикосовий джем (в мене було трохи апельсинового) підігріти та змастити пензликом хліб тоненьким шаром (для блиску). 

5. Прикрасити  паличками кориці, бадьяну та дольками апельсину.

Подати з лимонним курдом, також чудово смакує з вершковим маслом.

Смачного!

Шотландский рождественский кекс

Самые веселые рождественские ярмарки мира

Топ-10 праздничных фильмов

Загрузка...