РЕДАКЦИЯ СОВЕТУЕТ: 8 СОЛНЦЕЗАЩИТНЫХ СРЕДСТВ...

УЧЕНЫЕ: В СЕМЬЯХ, ГДЕ ЕСТЬ СОБАКИ, РОЖДАЮТСЯ...

УЧЕНЫЕ НАЗВАЛИ ОДИН ИЗ САМЫХ ОПАСНЫХ ПРОДУКТОВ В...

У ЛЬВОВІ ЇЖУ ТА ПОСУД ПЕРЕТВОРИЛИ НА ДЖАЗ-БЕНД...

РАЙАН ГОСЛИНГ – ТОЧНАЯ КОПИЯ МОЛОДОГО АЛЕКА...

Десерт для двох: детальний рецепт шоколадного торту з вишнею

Не знаємо, як ви, але чимало людей вважає, що найкращий подарунок – це той, що зроблений своїми руками. Фуд-блогер Настя Ганджа знає, як створити ідеальний десерт до Дня всіх закоханих

Не знаю чому, але перша моя асоціація з десертом до Дня закоханих – це вишня і шоколад. Ідеальна пара, хіба ні? Саме тому сьогодні ділюся з вами рецептом невеличкого тортика на двох, в якому гармонійно поєднаються насичені шоколадні коржі та вишня, а родзинку додасть запашний апельсин та духмяна кориця.

Шоколадний торт з вишнею для всіх закоханих

Інгредієнти:

Коржі:

250г вершкового масла кімнатної Т;

150г цукру;

4 яйця;

250г темного шоколаду 70% ;

70г борошна;

Дрібка солі;

Вишні в апельсиновому сиропі:

200г вишень без кісточок;

100г цукру;

Цедра та сік апельсину;

Паличка кориці;

6г кукурудзяного крохмалю;

50г води;

Крем:

400г крем-сиру (буко, Філадельфія, можна і Маскарпоне)

50г цукрової пудри;

200г жирних вершків;

Спосіб приготування:

1. Масло збивати з цукром і сіллю протягом 3 хв, додати яйця, знову збити до повного об'єднання.

2. Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додати до масла та знову збити. Додати борошно та замісити однорідне, блискуче тісто, що за консистенціює нагадує крем для торту.

3. 3 форми 16 см змастити маслом, на дно постелити пергамент. Розкласти ~ по 300г тіста в кожну форму та пекти при 160*С близько 30 хв.

4. Поки печуться коржі, підготуємо вишні. Додаємо до вишень сік та цедру одного апельсину, цукор, паличку кориці та крохмаль, розведений в холодній воді. Поставити на повільний вогонь та довести до кипіння. Проварити протягом 2-3 хв та залишити охолоджуватися.

5. Коли коржі та вишні повністю охолонули, можна збирати торт. Холодний крем сир збити з цукровою пудрою та вершками на середній швидкості міксера до загустіння. З вінчика крем не має стікати, а щільно триматися. Крем викласти в кондитерський мішок з круглою насадкою.

6. Викласти на посуду перший шоколадний корж. Зробити високий  бортик з крему та трошки викласти всередину. В "кільце" з крему викласти половину вишень. Накрити обережно другим коржиком, дуже легенько притиснувши. Повторити знову та накрити останній шоколадним коржем.

7. Обмастити рештою крему торт ззовні. Поставити готовий торт в холодильник на декілька годин, щоб схопився.

8. Прикрасити за бажанням та з'їсти з тим, кого любиш:).      

Смачного!

Як змінювалась мода на весільні торти за останні 100 років? (відео)

Самые необычные свадебные торты в мире

25 лучших кондитерских мира

Загрузка...