11 ПРАВИЛ ЭТИКЕТА, КОТОРЫЕ КЕЙТ МИДДЛТОН...

НА ТЕМНОЙ СТОРОНЕ: НЕДОСТАТКИ ЗНАКОВ ЗОДИАКА...

15 ЛЕГЕНДАРНЫХ НАРЯДОВ КЭРРИ БРЭДШОУ

КАК ТОП-БЛОГЕРЫ ОБМАНЫВАЮТ INSTAGRAM И ВСЕХ НАС...

БАСКЕТБОЛ, ПИЦЦА И ПРИСЕДАНИЯ: ЧТО ДЕЛАЕТ...

Чізкейк New York: детальний рецепт десерту, котрий люблять усі

Фудблогер Настя Ганджа ділиться рецептом, про який її найчастіше розпитують фоловери – чізкейк з книги Pierre Herme "Pastries"

Фото: Настя Ганджа

Велика кількість моїх підписників в інстаграмі на питання "Який рецепт ви б хотіли побачити в найближчому майбутньому?" відповіли, що їх цікавить рецепт чізкейка. Чудовий вибір, хочу сказати. В міру солодкий, ніжний як хмаринка, на смачній хрусткій основі – один з моїх улюблених десертів. Ви просили – я розповідаю.

Інгредієнти:

На чізкейк вагою 1 кг та 18см в діаметрі вам знадобиться:

150г пісочного печива (домашнього виробництва або з магазину);

75г розтопленого вершкового масла;

 

Сирна маса (всі інгредієнти мають бути кімнатної температури!):

500г сиру "Філадельфія" (або іншого крем-сиру);

150г цукру;

25г борошна;

125г яєць;

20г жовтків;

35г жирних вершків (мінімум 30% жирності);

 

Спосіб приготування:

1. Печиво перемолоти на крихту. Масло розтопити на повільному вогні та влити до крихти. Перемішати до повного з'єднання.

2. Духовку розігріти до 160*С. Дно форми 18см застелити пергаментом. Втрамбувати печиво на дно, утворюючи основу для майбутнього чізкейку. Пекти основу протягом 15-20хв до рум'яності. Дати повністю охолонути.

3. Крем-сир збивати з цукром та борошном протягом 2-3хв. В окремій посудині яйця змішати з вершками. Влити до крем-сиру та збити до об'єднання. *Довго збивати не можна, а ще краще просто легенько перемішати вінчиком, щоб об'єднати всі інгредієнти між собою. Якщо у вас є стаціонарний міксер, то найкращий варіант – замішувати сирну масу насадкою "весло".

4. Духовку розігріти до 90*С та зробити водяну баню (я ставлю решітку, під низ посудину з 1 л води). Вилити сирну масу на основу для чізкейка. Стукнути кілька разів об тверду поверхню, щоб вийшли бульбашки. Форму можна завернути попередньо у фольгу, але я печу зазвичай без неї, так як температура випічки і так низька.

5. Пекти протягом 3 годин. В готового чізкейка краї добре схопилися, але серединка має легенько трястися, немов желе, якщо його порухати. Залишити чізкейк в духовці, поки повністю не охолоне, потім поставити в холодильник мінімум на 3-4 години.

6. Добре пропечений чізкейк має сам відстати від форми, як на фото.  Відкрити форму та обережно перенести десерт на тарілку для подачі.

Порада: якщо чізкейк погано відходить від форми, нагрійте стінки форми за допомогою газової горілки. Тоді він легко вийметься, а краї залишаться рівними.

7. Прикрасити за бажанням. Щоб акуратно нарізати чізкейк, рекомендую використовувати гарячий ніж (нагріти за допомогою комфорки).

Смачного!

25 лучших кондитерских мира

Деревенский грушевый пирог

Готуємо для коханих: детальний рецепт цукерок Red Velvet

Загрузка...