Червоне вино допомагає худнути

Нові дослідження довели – у складі червоного вина є інгредієнт, що сприяє спалюванню жирів

Вчені з’ясували, що до складу темного винограду, ягід та червоного вина входить такий собі ресвератрол (захисна фенольна сполука). Саме ця речовина сприяє спалюванню калорій і перетворенню білої жирової тканини в корисну буру жирову тканину. Такі висновки зробив науковий журнал International Journal of Obesity.

Вчені проводили експерименти на мишах, котрим щодня давали ресвератрол і в результаті кількість білого жиру у гризунів знизилась на 40%.

При тому, рекомендована щоденна доза вина – не більше трьох келихів. Найбільше ресвератролу є, звичайно ж, у червоному сухому вині, наприклад, в сортах каберне-совіньйон та мерло.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали