Легендарне печиво «Хмиз» за 20 хвилин: простий рецепт

Готуємо з food-блогеркою Яною Станішевською

«Хмиз» — улюблені ласощі з дитинства, але його класично обсмажують в олії. Ми ж випікатимемо в духовці, що як мінімум –50% калорійності. І до цього ж дуже швидко», — запевняє food-блогерка Яна Станішевська.

Instagram: @stanishevska

Для тіста нам потрібно:

200 г борошна

1 ст. ложка цукрової пудри

дрібка солі

2 жовтки

3–4 ст. ложки сметани (я брала 20%)

35 г вершкового масла з морозилки

цукрова пудра для присипки

Готуємо «хмиз»

Борошно змішуємо з цукровою пудрою та сіллю. Просіюємо. Туди натираємо вершкове масло (тому воно потрібне холодним) і перемішуємо пальцями до крихт. Додаємо жовтки і знову перемішуємо, а наприкінці додаємо сметану і швидко замішуємо (хвилини 1,5–2), щоб тісто не почало нагріватися від тепла рук. Воно виходить щільне, але дуже еластичне.

Ділимо на 4 частини і кожну по черзі дуже тонко розкачуємо, чим тонше — тим ніжніше буде тісто.

Нарізаємо смужками, ромбиками і викладаємо на пергамент на деко. Ставимо все в духовку, розігріту попередньо до 180°С на 8–9 хвилин. Ще гарячим посипаємо цукровою пудрою. Вуаля!

Разом — максимум 20 хвилин на все.

Головне: тісто потрібно випікати одразу, воно не підходить для зберігання — це його єдиний мінус.

 

 

 


Реклама

Популярні матеріали

Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Сміливість та романтичні почуття в новій колекції IVA NEROLLI...


Читайте також
Популярні матеріали